Forum paralotniowe

FAQFAQ regulamin.phpRegulamin SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Znalezionych wyników: 21
Forum paralotniowe
Autor Wiadomość
  Temat: problem z rozgrzewanie silnika
krisu1985

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 487

PostForum: Napędy: użytkowanie, obsługa, serwis, "patenty", opinie   Wysłany: 2010-04-18, 09:04   Temat: problem z rozgrzewanie silnika
Witam mam problem z silnikiem solo. Przed startem podczas rozgrzewania czyli jak jest jeszcze zimny zaczyna przygasać w momencie zwiększenia obrotów (kiedyś tak nie było). Po rozgrzaniu wszystko jest ok, dobrze wkręca się na obroty i pracuje bez najmniejszych problemów. Mam go od nowości i jego nalot to około 31 godzin. Jeśli ktoś będzie mi w stanie coś doradzić będę wdzięczny.
  Temat: imprezy paralotniowe 2009
krisu1985

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 1093

PostForum: Forum ogólne.   Wysłany: 2009-02-15, 17:20   Temat: imprezy paralotniowe 2009
czy wie ktoś coś na temat imprez paralotniowych w 2009 roku?? Są w ogóle jakieś planowane??
  Temat: Polecam Airaction.pl
krisu1985

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 2554

PostForum: Szkoły latania   Wysłany: 2008-12-09, 19:43   Temat: Polecam Airaction.pl
napisz dokładniej gdzie to jest bo biskupic w Polsce jak wejdziesz na zumi.pl jest 20 :-P
  Temat: sprzedam kompletny sprzet do latania
krisu1985

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 958

PostForum: Giełda   Wysłany: 2008-11-08, 18:23   Temat: sprzedam kompletny sprzet do latania
napęd paropower z 2007 roku 23 godziny nalotu, skrzydło swing Arcus DHV 1-2 65-85kg do tego zapas, wariometr i rękaw do pomiaru wiatru dorzucę:) ewentualni zainteresowani na priv proszę:) albo na gg 6650212
  Temat: System ratunkowy Charly
krisu1985

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 787

PostForum: Forum ogólne.   Wysłany: 2008-11-06, 20:03   Temat: System ratunkowy Charly
Wiem że na stronie DUDKA jest jakiś opis składania RSH ale czy to ten typ spadochronu o który chodzi to już nie mam pojęcia, a tak pozatym to przewinięcie zapasu kosztuje w granicach 60zł więc może warto rozważyć oddanie go zawodowcom ;-) pozdrawiam:-)
  Temat: Góra Siewierska
krisu1985

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 2467

PostForum: Miejsca do latania.   Wysłany: 2008-10-31, 16:15   Temat: Góra Siewierska
jadąc od Katowic musisz się kierować na lotnisko w Pyrzowicach i po drodze będzie Górka Siewierska niedaleko miejscowości Siewierz, a jak będziesz w pobliżu to wystarczy jakiegoś tubylca zapytać gdzie latają na pewno będzie wiedział ;-) górka ogólnie bardzo fajna dużo miejsca do startu i lądowania:-)
  Temat: Góra Siewierska
krisu1985

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 2467

PostForum: Miejsca do latania.   Wysłany: 2008-10-29, 14:27   Temat: Góra Siewierska
południe ;-)
  Temat: Podlasie- da się tutaj latać
krisu1985

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 679

PostForum: Miejsca do latania.   Wysłany: 2008-10-15, 15:14   Temat: Podlasie- da się tutaj latać
11 litrów paliwa na trochę starczy :mrgreen: mój najdłuższy przelot trwał około 2 godzin i paliwo jeszcze było, ale zwyczajnie już mi się nie chciało... :-| takie długie siedzenie w bez ruchu to nie dla mnie :-P tak więc o czas trwania lotu bym się nie martwił. a co do cen używanych napędów to tak jak z samochodami możesz kupić za 600zł a możesz kupić za 6000 zł. wszystko zależy od marki i stanu technicznego :)
  Temat: Podlasie- da się tutaj latać
krisu1985

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 679

PostForum: Miejsca do latania.   Wysłany: 2008-10-15, 06:19   Temat: Podlasie- da się tutaj latać
możesz latać z napędem, tu gdzie ja mieszkam także nie ma żadnych poważnych górek, tak więc to jedyne sensowne rozwiązanie. Wpisz sobie na youtube np. ppg, albo powered paragliding to zobaczysz jak to wygląda
  Temat: spalanie
krisu1985

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 976

PostForum: Napędy: użytkowanie, obsługa, serwis, "patenty", opinie   Wysłany: 2008-10-14, 18:38   Temat: spalanie
Wiadomo że spalanie zależy od masy pilota, warunków atmosferycznych, tego czy się wygłupiamy w powietrzu, czy tylo spokojnie lecimy, no i oczywiści od napędu, Ja waże około 65 kg i latam na DHV 1-2 Swing Arcus z napędem Parapower i napęd spala mi róznie raz około 3l na godzinę, a innym razem np. wczoraj około 4,5l przy spokojnym locie bez szaleństw. Zastanawia mnie z czego to wynika?? Z kiepskiej jakości paliwa (paliwo kupiłem na innej stacji niz zawsze przed tym lotem 4,5l) , czy z warunków meteo?? Jakie są Wasze odczucia w tym zakresie??
  Temat: Jaki naped jest lepszy - Solo czy Raket
krisu1985

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 5872

PostForum: Napędy: użytkowanie, obsługa, serwis, "patenty", opinie   Wysłany: 2008-10-14, 18:29   Temat: Jaki naped jest lepszy - Solo czy Raket
czyli krótko mówiąc solo rządzi :mrgreen:
  Temat: solo 210
krisu1985

Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 7489

PostForum: Napędy: użytkowanie, obsługa, serwis, "patenty", opinie   Wysłany: 2008-09-25, 19:47   Temat: solo 210
choćby "MINIPLANE TOP 80 " waży 19kg wraz z uprzężą bez paliwa. Z tym że mówią że im mniejszy silnik tym krócej wytrzyma bo jest bardziej wyżyłowany, no i TOP 80 jest chyba droższy :-|
  Temat: solo 210
krisu1985

Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 7489

PostForum: Napędy: użytkowanie, obsługa, serwis, "patenty", opinie   Wysłany: 2008-09-25, 13:47   Temat: solo 210
ja czytam ale nie znam się na naprawach :-/ sam też latam na solo210 i mam napęd od nowości, bez żadnych kłopotów z rozruchem. może masz jakies dysze w gaźniku zatkane??
  Temat: Ocena Szkoły
krisu1985

Wyświetleń: 3448

PostForum: szkoła2   Wysłany: 2008-09-24, 15:47   Temat: Ocena Szkoły
kolega G. powiedział mi ostatnio że mam halucynacje i jeste przeczulony bo twierdziłem że mi napęd wpada w drgania podczas lotu a kiedys nie wpadał. chciałem oddać go na gwarancji ale jakoś niebardzo go to przekonywało... nie wyciągnie już ode mnie nawet złotówki... on szkoli tylko dla kasy... jak do klubu przychodzi ktoś nowy to nie widzi w nim człowieka, tylko potencjalny zarobek, pozatym sam się kiedys przyznał i powiedział to otwarcie że czasem kiedy np ma więcej kursantów niż sprzetu to stara się wyczuć kto ma więcej kasy i temu przysyła "zaproszenie" na latanie... a jakie są opinie o "FLYSCHOOL"??
  Temat: Ocena Szkoły
krisu1985

Wyświetleń: 3448

PostForum: szkoła2   Wysłany: 2008-09-23, 16:59   Temat: Ocena Szkoły
ja tez robiłem szkolenie w ALTUSIE. Może robiliśmy razem?? kiedy zaczynałeś?? ja w zeszłem roku w lipcu zaczynałem a kończyłem we wrześniu.
Ale musze powiedzieć jeszcze jedno, jestem także po kursie spadochronowym robionym w częstochowie i tam to było dopiero olewanie kursantów... Altus się myje w porównaniu do tego co było w ACZ.

Strona 1 z 2
Skocz do: