simonmar Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 26 Lip 2008 Posty: 28 Skąd: warszawa
Wysłany: 2008-10-31, 05:57
A ja bym prosił o dokładną lokalizację tej górki. Sporo o niej słyszałem ale jeszcze tam nie byłem. dzięki.
krisu1985
Wysłany: 2008-10-31, 16:15
jadąc od Katowic musisz się kierować na lotnisko w Pyrzowicach i po drodze będzie Górka Siewierska niedaleko miejscowości Siewierz, a jak będziesz w pobliżu to wystarczy jakiegoś tubylca zapytać gdzie latają na pewno będzie wiedział górka ogólnie bardzo fajna dużo miejsca do startu i lądowania:-)
Wysłany: 2009-01-03, 12:13 Górka Siewierska - moje miejsce.
Witam!
Latam drugi rok. Bez kursu, sam sie nauczyłem. Kolega, który robił kurs pokazał mi 10 lat temu kilka podstawowych rzeczy i tak zachorowałem. Siewierska jest mi najbliższa geograficznie, ale i emocjonalnie. Mozna na niej fajnie sie pobawić. Ostatnio 5 grudnia 2008 latalem na zaglu wykonujac loty po 20 minut. Mozna z niej poleciec na duza wysokosc, o ile posiada sie dobre skrzydlo i umiejetnosci. Znam przyklady. Polecam ;)
co oznacza dla Ciebie dobre skrzydło czy np. Swing Arcus 5 , 2008r. jest dobrym skrzydłem ??? Bo jeśli chodzi o umiejętności to nie mam pytań. Pozdrawiam
Słuchajcie wybieram się na Górę Siewierską (nie byłem tam nigdy, a jestem początkujący) czy możecie krótko opisać jak latać z tej górki i w jakich kierunkach.
Na ICM'mie sprawdzać kierunek wiatru dla miejscowości Będzin czy może Siewierz i czy faktycznie ma być zawsze S, bo jak ostatnio obserwuję to wieczny zachód
Dzisiaj wieje tam od zachodu lecz na górce koczuje zapalony glajciarz w kempingu który twierdzi że powoli wiatr się zmienia i popołudniu ma idealnie wiać w sobotę i niedzielę też.
Ja tam byłem dziś z rana jutro też tam będę latał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum